Find den billigste billeje/lejebil

Find den billigste billeje/lejebil

Her kommer lidt tips til hvordan du finder den billigste lejebil, samt tips til hvordan du slipper mest smertefrit fra at leje en lejebil når du tager ud og rejse. Jeg har selv lejet bil i flere Europæiske lande samt USA og har igennem tiderne brugt mange timer på at sammenligne vilkår og priser hos de forskellige selskaber. Selvom biludlejere har et blakket ry, må jeg indrømme at jeg stadig har min første negative oplevelse til gode, er endnu  ikke blevet snydt, eller solgt tillægsprodukter til overpris. Når det er sagt så er der dog et par ting man alligevel skal være opmærksom på. Mere herom under linket til de firmaer jeg plejer at bruge.

Billigste udlejningsbil finder jeg normalt hos:
Holiday Auto
En søgemaskine som finder den billigste lejebil i den valgte by, i den valgte klasse og på de valgte datoer. Tilbyder selvrisikoannullering for 250 kr. Der jeg oftest har lejet bil, og har endnu den første dårlige oplevelse til gode. Prisen igennem holiday auto er billigere end hvis man lejer direkte fra biludlejningsfirmaet.

AutoEurope
Ligesom Holiday Auto en søgemaskine der finder de billigste lejebiler. Tilbyder selvrisikoannullering, men denne kræver politianmeldelse hvilket i nogle tilfælde vil gøre den ubrugelig. Dette er den primære grund til at jeg oftest fravælger dem. Tilbyder udlejning i nogle af de byer Holiday Auto ikke dækker (F.eks. Flensburg).

Ud over at finde den billigste udlejningsbil er der en del andet der er værd at vide i forbindelse med leje af bil i udlandet:

Selvrisiko:
Der kan være stor forskel på hvor meget de forskellige firmaer tager i selvrisiko i tilfælde af skade. Dette er også meget forskelligt fra land til land. I nogle lande kan selvriskoen løbe op i 8-9.000 kr for en almindelig  billig lejebil. Vil man ikke løbe denne risiko er det oftest muligt hjemmefra at tegne en selvrisiko forsikring, der dækker en evt. selvrisiko i de fleste tilfælde (læs betingelserne for at se hvad de evt. ikke dækker. Bemærk at Autoeurope der tilbyder selvrisikoannulering iregnet i prisen, kræver en politianmeldelse for at refundere selvrisikoen. De fleste andre selvskaber kræver blot en skadesrapport fra udlejningsfirmaet. Når du henter bilen vil du sikkert blive forsøgt påduttet en selvrisikoforsikring til overpris, så beslut dig hjemmefra om du vil have den sikkerhed, og køb den så når du reserverer lejebilen. Lad dig ikke overtale af udlejeren når du henter bilen, her vil prisen ofte være noget højere, og vær opmærksom på at sælgeren får provision for at sælge disse forsikringer, hvorfor de gør hvad de kan for at lokke dig.

Andre forsikringer:
Hvis du lejer bil i USA vil jeg anbefale dig at tegne en ansvarsforskring, hvis denne ikke er inkluderet i prisen og din rejseforsikring eller danske ulykkesforsikring ikke dækker. Den kan godt være dyr hos nogle firmaer, så sørg for at sammenligne priserne inkl. denne forsikring. I Europa følger ansvarsforsikringen med i billejen i langt de fleste lande, men sådan er det ikke i USA, så i tilfælde af uheld kan man risikerer et stort erstatningskrav fra modparten.

Fri kilometer?
I langt de fleste lande får du fri kilometer med i billejer, så du bare kan køre uden at bekymre dig om afstanden. Dette synes jeg klart er at foretrække, da man hurtigt kommer til at kører længere end man regner med, og dette kan blive en dyr oplevelse hvis man betaler ekstra til udlejningsfirmaet pr kørt kilometer.

Fuld eller tom tank?
Flere udlejningsfirmaer tilbyder at du kan afleverer udlejningsbilen med tom tank. Kan du undgå dette er det det billigste, da de som regel tager sig godt betalt for benzinen i tanken, ligesom det er svært at udnytte benzinen til sidste dråbe. Så man betaler altså både for meget for benzinen, og for benzin som man ikke bruger. Langt bedre er det at aftale at aflevere bilen med fuld tank. Visse steder kan man dog ikke fravælge at betale for en tank benzin, men sørg for at høre om det kan fravælges hvis de tibyder det. Det er endnu et af de steder hvor de laver gode penge.

 Kørsel med udenlandsk lejebil i Danmark?
I få lande er det så dyrt at leje bil som i Danmark, så fristelsen for at suse ned over grænsen og leje bil eller minibus til ferien kan være stor. Vær dog opmærksom på at det er ulovligt at føre en bil med udenlandske nummerplader i Danmark. Til gengæld er det fuldt lovligt at tage toget til Sverige eller Flensburg også starte ferien derfra, så længe i sørger for ikke at kører i bilen i Danmark. Nogle gange er der flere tusinde kroner at sparer, så det kan være værd at tjekke.